(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Slivkový koláč s kyslou smotanou!Bomba!
Potřebné ingredience
Na jeden plech potrebujeme:
1,5kg sliviek
500g poloh.muky
40g droždia
250ml mlieka
230g jemneho krys.cukru
125g rastlinného tuku na pečenie
3 vajcia
250 ml kyslej smotany
mleta skorica
sol
tuk na vymastenie plechu
muka na posypanie plechu
Postup přípravy
Droždie rozdrobime do vlazneho mlieka a pridame lyzicku cukru.Kvasok nechame asi 10min. vykysnut.Muku,125g cukru,stipku soli a roztopeny tuk na pecenie dame do misy,pridame kvasok
a jedno vajce.Zmiesame,cesto dokladne vypracujeme,prikryjeme a nechame 20-30 minut vykysnut.
Slivky umyjeme a vypeckujeme.
Vykysnute cesto vyvalkame a rozlozime ho na vymasteny a pomuceny plech.Poukladame nanslivky a dáme piectdo predvyhriatej rury.
Po 20 minutach kolac zalejeme kyslou smotanou,v ktorej sme rozmiesali 2 vajcia,100g cukru a skoricu.
Pecieme dalsich 20 minut.
DOBRÁ RADA:
Kysnute kolace vydrzia dlhsie cerstve,ked ich ulozite do vzduchotesnej nadoby s par kockami cukru!
a jedno vajce.Zmiesame,cesto dokladne vypracujeme,prikryjeme a nechame 20-30 minut vykysnut.
Slivky umyjeme a vypeckujeme.
Vykysnute cesto vyvalkame a rozlozime ho na vymasteny a pomuceny plech.Poukladame nanslivky a dáme piectdo predvyhriatej rury.
Po 20 minutach kolac zalejeme kyslou smotanou,v ktorej sme rozmiesali 2 vajcia,100g cukru a skoricu.
Pecieme dalsich 20 minut.
DOBRÁ RADA:
Kysnute kolace vydrzia dlhsie cerstve,ked ich ulozite do vzduchotesnej nadoby s par kockami cukru!
smes na testo,dobre rozmychat
dame vykynout
po 20 minutach vyndame z trouby a zalejeme smotanou s danymi prisadami pak peceme dalsich 20 minut
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
chopper Jája
(upraveno)
5. 10. 2009, 16:51
mňamka
Ilonáček
(upraveno)
5. 10. 2009, 13:12